Bine ati venit la Tiriplici Toys
Close
Prahova, 105200 Baicoi Republicii 107A
+40 724 383 041 office@tiriplici.ro
Deschis 24/7
Avantajele si beneficiile jucariilor si instrumentelor muzicale pentru copii

Studiile arata ca jucariile cu instrumente muzicale si muzica in general, dezvolta creierul mai armonios, chiar si atunci cand bebelusii inca sunt in burtica mamei. Genul de muzica care influenteaza dezvoltarea creierului cel mai puternic, este muzica clasica. Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda achizitionarea unei jucarii muzicale ca fiind una dintre cele mai importante tipuri de jucarii pe care orice copil ar trebui sa le aiba.

Muzica este esenta vietii. Muzica aduce oamenii mai aproape. Oriunde s-ar afla in lume sau oricare ar fi pasiunile lor, muzica ii va apropia pe oameni intodeauna.

Studiile arata ca ascultand muzica, creierul se dezvolta inca din stadiile primare de crestere. Bebelusii din burtica mamelor care asculta muzica clasica cresc si se dezvolta mai rapid decat cei care nu asculta. Iar daca asta se intampla inca din fazele incipiente de crestere, inseamna ca muzica ajuta si in fazele de crestere ulterioare.

Specialistii recomanda ca fiecare copil sa aiba macar doua jucarii muzicale, iar daca acest lucru nu este posibil, macar sa asculte muzica cel putin odata pe zi.

Iata 7 beneficii ale jucariilor si instrumentelor muzicale pentru copii

1. Ajuta la cresterea abilitatilor cognitive

Sunt o gramada de studii care arata ca instrumentele muzicale ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive, chiar din stadiile incepataore ale cresterii copiilor. Se crede ca muzica imita tipare si ritmuri din natura. De exemplu: tunetul poate fi asemanat cu sunetul tobelor, sunetul vantului poate fi asemanat cu suntetul scos de o vioara sau suntele valurilor pot fi asemanate cu sunete pe care le scoate un cinel. La nivel cognitiv, toate aceste sunete sunt procesate de catre creier sporind activitatea neuronala in diferite parti ale creierului.

2. Imbunatatesc memoria

Creierul copiilor este ca un burete care absoarbe informatie. Este indicat de catre specialisti sa le dam copiilor cat mai multa informatie de care au nevoie, insa fara sa supra-alimentam sau sa exageram. Iar daca copiii sunt atrasi de sunete si melodii, instrumentele muzicale sunt perfecte pentru dezvoltarea memoriei. Ei invata si memoreaza anumite parti din melodii si vor incerca sa le redea folosind vocea sau instrumentele pe care le au.

Multi studenti folosesc muzica atunci cand invata pentru examene. Muzica linistitoare, fireste. Si chiar functioneaza, pentru majoritatea. Ei invata mai repede si mai bine, si pot chiar asocia unele informatii cu ritmurile melodiilor ascultate atunci cand creierul a stocat informatia. Astfel, le este mai usor sa isi aduca aminte anumite informatii.

3. Ii invata pe copii sa aiba rabdare

Studiind muzica, este nevoie de multa repetitie, multa rabdare si de mult calm. Aceste abilitati pot fi stapanite cu ajutorul unui instrument muzical. Copiii vor invata ca este nevoie de multa rabdare pentru a invata un cantecel sau o melodie si vor aplica aceeasi tehnica si la alte activitati. In final, vor invata ca orice lucru sau activitate in care pun pasiune, munca si rabdare, are o finalitate pe care o asteapta, pozitiva.

4. Cresc abilitatile sociale

Impreuna cu parintii sau prietenii, copiii pot canta melodii, pot dansa sau doar asculta muzica, sporind activitatea sociala. Aceste activitati sunt extrem de benefice intrucat omul este o fiinta sociala si are nevoie de acest tip de activitati pentru dezvoltarea sa naturala si armonioasa.

5. Imbunatatesc limbajul copiilor

Prin cantece, copiii invata sa articuleze cuvintele si sa formeze expresii mai usor deoarece le repeta de multe ori, lucru care ar fi mult mai greu de facut fara muzica. Este o forma placuta de invatare si exercitiu pe care copiii o prefera atunci cand sunt mici, in special. Cu cat melodiile sunt mai variate si contin mai multe cuvinte, cu atat copiii isi vor dezvolta vocabularul mai repede.

Desigur, rolul parintelui este unul foarte important in alegerea melodiilor si instrumentelor muzicale, iar participarea lui in acest tip de activitate, este una esentiala si distractiva de cele mai multe ori.

6. Relaxeaza si destreseaza copii, mai ales bebelusii

Pentru bebelusi in special, cantecele de leagan sau muzica clasica, ii ajuta sa aiba un somn mai linistitor. Iar somnul este esential in cresterea si dezvoltarea lor. Este foarte important ca bebelusii sa doarma intre 12 si 14 ore pe zi, copiii de 2-4 ani sa doarma intre 10 si 12 ore pe zi, iar copiii mai mari de 4 ani sa doarma intre 9 si 11 ore pe zi. Dupa o partida de dans si cantat, acestia vor avea un somn mai profund si mai linistitor.

7. Dezvolta creativitatea

Talentul unui copil poate fi descoperit inca de la varste fragede. Jucariile muzicale pot sa ajute parintii sa descopere creativitatea micutilor cantareti, talent care altfel nu ar fi fost descoperit. Chiar daca un anumit instrument nu este preferat de un copil, parintii pot incerca sa diversifice intrumentele, pana descopera unul pe care copilul il va indragi si il va folosi mai mult timp.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *